Vegetar og veganer

Vegetar

Videnskabelige undersøgelser peger på, at en vegetarisk kost nedsætter risikoen for at blive overvægtig samt udvikle livsstilsygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og visse former for kræft. Vegetarmad er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med sund mad, og som alle andre anbefales vegetarer at spise en varieret kost. Særligt vegetarer kan være i risiko for at få for lidt D- og B12-vitamin samt zink og jern (kilde: www.altomkost.dk).

Veganer

Ligesom vegetarer bør veganere være særligt opmærksomme på at få dækket behovet for D- og B12-vitamin samt zink og jern. Desuden er veganere i øget risiko for at få for lidt calcium. Som veganer er det derfor ekstra vigtigt at spise et varieret udvalg af kornprodukter, bælgfrugter, nødder, mandler, kartofler, grøntsager og frugt, så kroppens behov dækkes.

Jeg hjælper dig med at sammensætte din kost, hvad enten du er vegetar eller veganer, så du er sikker på at få dækket dit behov for næringsstoffer samt vitaminer og mineraler.